Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта
71384

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта
  • Новият кмет на с. Сталево положи клетва. Съветниците без Ода на радостта

С дневен ред от 46 точки заседава днес общинският съвет в Димитровград. Сесията тръгна с фалстарт- първоначална липса на кворум, която обаче бързо бе преодоляна. Продължи с полагане на клетва от новоизбрания кмет на село Сталево Пею Колев, който след като подписа клетвената декларация зае мястото си при кметовете на населени места в залата.

Тържествеността на момента бе помрачена от технически неуредици- димитровградските съветници доста дълго чакаха на крак, за да чуят химна и този на Европа, както повелява правилникът им. Одата на радостта така и не прозвуча в залата, за което председателят Стефан Димитров поиска фирмата, която осигурява озвучаването й да бъде санкционирана.

 

Питанията към кмета Иво Димов стартира лидерът на БСП Димитър Петров, който се поинтересува защо в Димитровград няма кино прожекции. При отдаването на бившето кино „Дружба” на концесия бе заложена да се запази предметът на дейност, припомни той. Кметът Димов благодари за сигнала и се ангажира да направи проверка спазва ли се концесионният договор и какви точно клаузи са заложени в него. Останалите три питания бяха свързани с изграждането на т. нар. пасарелка до Неделен пазар и броя на търговските маси, които ще бъдат демонтирани в тази връзка. Оправиха ги председателят на комисията по пазари и тържища Петя Тошкова, Диян Георгиев и Данчо Данев. Чуйте звукова картина в приложения файл.