Чрез подписка жители на габровският квартал „Хаджицонев мост“ са сезирали администрацията на Община Габрово и ръководството на Областна дирекция на МВР-Габрово за лица, обитаващи къща на улица „Дружба“ № 37 и общежитие на булевард „Никола Йонков Вапцаров“ № 41, без да бъдат адресно регистрирани на посочените адреси.

Жандармерия охранява централната част на Габрово (СНИМКИ)

С цел подобряване параметрите на битовата престъпност и средата за сигурност, чрез профилактика на лица от криминалния контингент, издирване на лица и МПС, на 28 и на 29 юни на територията на Областна дирекция на МВР, в градовете Габрово и Севлиево се проведе съвместна специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР и Зонално жандармерийско управление-Плевен при Дирекция „Жандармерия“.

Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово (ВИДЕО)

В рамките на операцията, на 28 юни са проверени двата адреса, посочени в подписката.

При проверката на улица „Дружба“ № 37, полицейските служители са установили двама пълнолетни български граждани и малолетните деца на единия от тях. С постоянен адрес е само единият обитател.

Съставен е акт за установяване на административно нарушение по Закона за гражданската регистрация. Като основание за пребиваването си на адреса, лицата посочват устна договорка за наем със собственика на имота.



Напрежението в Габрово ескалира: Сблъсъци между протестиращи и жандармерия (СНИМКИ/ВИДЕО)

В общежитие на бул. „Н. Й. Вапцаров“ № 41 са установени две лица. Като основание за пребиваването в сградата, се посочват договорни отношения със собственика. Не е представен договор за наем. На едно от лицата е съставен акт за установяване на административно нарушение по Закона за гражданската регистрация.

За установяване на договорните отношения между наемател и наемодател, ще бъде извършена проверка от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Габрово.