Обновеното отделение по хемодиализа в МБАЛ Добрич ще бъде открито официално от 12.30 часа днес.

Припомняме, че в края на миналата година Министерството на здравеопазването отпусна средства на болниците в страната за закупуване на хемодиализни апарати. Сумата, която получи МБАЛ Добрич, бе 130 000 лева. С тях бяха закупени нови 7 апарата. Освен това отделението бе напълно ремонтирано и обновено със средства на лечебното заведение и спонсори. Подменена е дограмата, отоплителната система, осветление, подовите настилки, монтирани са окачени тавани.

Д-р Светозар Байчев: Болницата ще продължи да предоставя качествена медицинска услуга

Община Тервел преведе на МБАЛ Добрич втората част от средствата за закупуване на артроскоп в размер на 12 000 лева, съобщават още от МБАЛ.Така общата сума с която община Тервел спонсорира работата на болницата в Добрич става 24 000 лв. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за доставка на артроскоп, специализирана апаратура за нуждите на ортопедичното отделение.



В свое писмо до съвета на директорите на МБАЛ Добрич и Община Генерал Тошево, МЗ поздравява добруджанската община за желанието й да предостави 35 000 лв. на областната болница за закупуване на ехографски апарат, като така увеличава съответно дяловият си капитал в дружеството.