Подписка в подкрепа на Радев
94740

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Подписка в подкрепа на Радев
  • Подписка в подкрепа на Радев
Подписка в подкрепа на директора на ОУ „Христо Ботев“ Христо Радев, който във вторник беше задържан по обвинение за блудство с 14-годишната ученичка от ромски произход Радостина Х., готвят жители на Ново Паничарево.  

Директорът, обвинен в блудство: Надявам се истината да излезе наяве (ВИДЕО)

В селото живеят 800 души, а случаят раздели българи и роми. „Радостина е разпусната  и с много свободно поведение. Лъже, а и артистка си пада“, казват местните. „Тя си е много усмихнато дете, палавичка си е, вярно е, че миналата година беше наказана в училище. Но тя самата искаше да я изключат. Защото това срещу нея е продължавало от доста време. Никой не й вярваше, затова тя се държеше така", каза пред репортер на „Дарик“- Бургас Ивелина, сестрата на Радостина Х.

Разпитват още деца от училището в Ново Паничарево след сигнала за блудство

“И да съм ядосана, и да не съм ядосана, той ще си понесе последствията. Има си закони. Вярвам в правосъдието, както и моите родители. Затова не взеха нещата в свои ръце“, заявява Ивелина.



„Цялата история е скалъпена. Ще го осъдят директора за няма нищо“, контрират  местните жители и призовават към подписката в подкрепа на Радев да се присъединят и преподаватели.  


От вчера ОУ „Христо Ботев“ е с нов вр.и.д. директор. Това е Господинка Цакова, тя ще остане на поста до изясняването на случая.

В същото време самата Радостина от днес отново е на училище.

По думите на сестра й, въпреки случилото се, момичето не искало да прекъсва обучението си.
Пред репортери днес семейството на седмокласничката смело сервира нова порция обвинения срещу директора: Доскоро закачаше само учителките. Сега започна да посяга и на децата...“
 
 От Регионалния инспекторат на образователното министерство са категорични, че до момента не е имало нито един подобен сигнал.

Как жителите на Ново Паничарево коментират ситуацията, чуйте в звуковия файл: