SOS-ПТП, Дарик Бургас, ОД на МВР и ръководството на училището се обединиха в полза на детската безопасност на пътя
комисар Неделчо Рачев
97513

Your browser doesn’t support HTML5 audio

комисар Неделчо Рачев

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Снежина Няголова

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Манол Тодоров
  • комисар Неделчо Рачев
  • Снежина Няголова
  • Манол Тодоров
Уникална пешеходна пътека тип „зебра“ получиха най-малките възпитаници на училище „Свети Свети Кирил и Методий“ днес по повод 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Тя е в естествен размер, а на лентите й са изобразени буквите от българската азбука. Съоръжението ще служи за обучението им по пътна безопасност.

То е дарение от Сдружение „SOS – ПТП“, чиято основна цел е подобряване безопасността на движението по пътищата в страната. Инициативата стана възможна със съдействието на Дарик радио Югоизток, Областна дирекция на МВР и директора на училището Снежина Няголова.

Тържеството започна с флашмоб и издигане на шестметровия национален трибагреник от танцов ансамбъл „Здравец“ към читалището в община Камено. Малки мажоретки от училището също се включиха в събитието, насърчавани от куклата-инструктор по пътна безопасност  инспектор Хитами,

Талантливите шестокласнички на училището влязоха в ролята на асистентки на комисар Неделчо Рачев - началник на "Охранителни полиция" към ОД на МВР - Бургас. Той беше подготвил специално за всички деца цветни брошури с инструкции за правилата на движение. 


Чуйте директора на училището Снежина Няголова, комисар Рачев и Манол Тодоров от SOS-ПТП в звуковите файлове