Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите
78775

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите
  • Комисия ще мисли бъдещето на „Черноморец“, Ершов искал да си подари акциите

Временна комисия ще води преговори с "Петрол холдинг" АД, като акционер в "Професионален спортен футболен клуб Черноморец Бургас" АД за бъдещето на отбора. Това е единодушното решение на Общинския съвет по повод болния проблем за бъдещето на отбора. Въпреки, че местният парламент гласува 46 гласа „за“, 0 „против“ и 0 „въздържал се“, дотук се стигна след ожесточени дебати.

Комисията е в състав: председател Евгений Мосинов от БСП, независимият Йордан Георгиев, Стоян Евтимов от ГЕРБ, Делян Иванов от НФСБ и Константин Бачийски от СЕК. Освен разговорите с „Петрол холдинг“ и с трети лица, петимата ще се запознаят с работата на представителите на ОС-Бургас в акционерното дружество от времето на неговото съставяне до сега.

В края на дебатите, точно преди гласуването кметът Димитър Николов оповести, че шефът на „Петрол“ Денис Ершов е декларирал в телефонен разговор с него, че "няма никакви намерения да изгражда билдинги или да разграбва територията на стадион "Черноморец", да го обявява в несъстоятелност или да го разпродава, а най-добре акциите на "Петрол холдинг" да бъдат безвъзмезднно предоставени на Община Бургас".

Чуйте в звуковия файл кмета Димитър Николов