Най-добрите от страната участваха във ветроходната регата
Седем златни медала по време на второто събитие от календара на Българската федерация по ветроходство успяха да останат в домакините.
Две призови места в общото класиране завоюваха в „Лазер Стандарт“ състезателите на домакина на регата „Великден“ 2017 – ОМК „Несебър 2000“. Събитието се проведе в акваторията на несебърския залив през почивните дни. В нея взеха участие най-добрите в общо 7 класа от 13 клуба на страната.  Сред регистрираните имаше състезатели на 7 и 70 години.
При клас „Laser S“ домакините не се задоволиха само един златен. Иван Димов зае и първото място в стълбицата при младежите, Иво Тодоров взе бронза в общото класиране и среброто при младежите, а Радостин Дамянов, който е четвърти в общото класиране, при мъжете се изкачи с две стълби нагоре и стана втори при мъжете
В клас „Фин“ състезателите от общинския клуб в Несебър отново обраха точките. Атанас Петров, Георги Менчев, Христо Жеглев се наредиха  на първо, второ и трето място в общото класиране. Петров взе златото и при мъжете, а съотборникът му Менчев грабна златото при младежите, Жеглев пък се нареди след него и беше окичен със сребрния медал.

Две дами бяха отличени със злато при общото класиране в „470“. Едната отново се оказа състезател на ОМК „Несебър 2000“. Това е Николета Петкова, която блесна още в първия ден на гонките. Виляна Димитрова от „Порт Варна“ застана първа в общото класиране в „420“, след нея се нарежда съотборникът й Христо Младенов, а трети в надпреварата е Владислав Маринов от ОМК „Несебър 2000“.
Съотборникът му Димитър Вангелов застана на респектиращото първо място два пъти и в общото класиране и при мъжете в клас „Лазер 4,7“. При младежите до 15 години обаче първенец се оказа Христо Иванов от яхт клуба на Созопол.
Любен Тенекеджиев от „Порт Бургас“ е първенецът в клас „Лазер Радиал“ в общото класиране, а след него застана първенецът при девойките, младата надежда на общинския клуб „Циклон“ на Поморие – Стефани Музакова. Трети при крайното класиране обаче е  Георги Максимов, който успешно пребори конкуренцията и се нареди на второ място при младежите.