Внасят в Народното събрание декларация с исканията си
Близо 400 автомобила блокираха и днес отсечка от главния път към магистрала "Тракия" на изхода на Бургас. За разлика от шествието на 27 октомври, сега недоволните от високите и непостоянни цени на горивата бяха двойно повече. 

Шофьорите отново на бунт, заради цените на горивата. Този път с подкрепление

С надписи върху колите "Протест", шум от клаксони и развети трибагреници, недоволните се отправиха на шествие, което точно в 11.00 часа тръгна от паркинга на търговски обект в града. В късния следобед обаче броят на протестиращите нарасна и премина в шествие по централните улици на Бургас, което направо протеста един от най-дългите, състояли се до момента. Към шофьорите се присъединиха пешеходци, мотористи, майки с деца. Всички те изразиха своите искания пред сградата на Общината, където се издигнаха десетки знамена.  Преди това, а кратко протестиращите направиха жива верига на пешеходната пътека ул. "Христо Ботев", до сградата на ТД на НАП.  


По този начин те се противопоставят на високите цени на горивата, „Гражданска отговорност”, данъците на автомобилите, ниските доходи, фармацевтичната политика, отношението към родителите на деца с увреждания.
В пълна координация между организаторите на протестите, бунтът на бургаските шофьори днес подкрепиха и недоволни от 36 града на страната. 

Всички те подготвят обща декларация с исканията си, която ще бъде входирана в Народното събрание най-вероятно утре, коментира пред Дарик един от организаторите за Бургас - Росинка Бъчварова. Тя беше категорична, че исканията на гражданите по никакъв начин не са политически обвързани. "Не сме правили никакви опити да се свържем с партии, нито пък те с нас. Искаме да бъдем чути и няма да спрем с протестите. По-добре да излезем на улицата и да заявим своите искания, отколкото да недоволстваме пред клавиатурите", каза още Бъчварова.