Най-малко трима души бяха ранени и осем души бяха арестувани в Йерусалим късно снощи при ожесточени сблъсъци между демонстранти и полицията пред частната резиденция на министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху, съобщи израелският вестник "Хаарец".

Според в. "Таймс ъв Израел" полицията е използвала водни оръдия, за да разпръсне протестиращите.

Нетаняху разпусна военния си кабинет

Хиляди демонстранти излязоха преди това по улиците на Йерусалим, за да изразят своя протест срещу правителството на Нетаняху заради неуспеха му да постигне споразумение за заложниците, предаде ДПА.
 


На митинг пред сградата на Кнесета (израелския парламент) демонстрантите призоваха за предсрочни избори, както и за споразумение, което да улесни освобождаването на останалите израелски заложници, държани в ивицата Газа, пише в. "Таймс ъв Израел".


"След това, което се случи на 7 октомври, както и в светлината на екстремизма на това правителство и отричането от негова страна на провала му, то трябва да върне мандата на народа", каза пред вестника лидерът на протеста Шикма Бреслер.

Нетаняху осъди тактическите паузи в сраженията в Газа, обявени от военните


Правителството на Нетаняху е съставено от неговата дясна религиозна партия "Ликуд", както и от крайнодесни и ултрарелигиозни коалиционни партии.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Светослав Танчев/БТА