Неизвестно лице опита да се прехвърли през оградата на Белия дом, но бе задържано от органите на реда. Сикрет сървис, която отговоря за охраната на президента на САЩ, съобщи, че е задържан мъж, който опитал да прескочи стойката за велосипеди, която се използва като бариера до северната ограда на Белия дом, предаде АП.

Арестуваха мъж с подозрителен пакет близо Белия дом (ВИДЕО)

Мъжът е отведен в полицията във Вашингтон и ще му бъдат повдигнати обвинения. Инцидентът доведе до кратко отцепване на района около Белия дом, но впоследствие достъпът до зоната бе възстановен.
 
Същевременно в Тръмп интернешънъл хотел във Вашингтон бе арестуван лекар от Пенсилвания, който изпратил съобщение, че ще посети президента с кола, натоварена с оръжия, съобщава още АП.
 
През март: Арестуваха нарушител, проникнал на територията на Белия дом

Полицаите са открили в автомобила на Браян Моулс пушка, пистолет и муниции. От полицията във Вашингтон съобщиха на пресконференция, че са действали по сигнал на колегите си от Пенсилвания.

 
Властите не съобщават какво може да е мотивирало мъжа. Сикрет сървис смята, че той не представлява заплаха. Лекарят е обвинен все пак в нелегално притежание на пистолет и нерегистрирани муниции.
 
Инцидент вдигна на крак охраната на Белия дом

Полицията е действала по сигнал на съгражданин на задържания. Страницата на Браян Моулс във Facebook е пълна с коментари и снимки, показващи подкрепа за Доналд Тръмп. Днес арестуваният лекар ще се яви на предварително изслушване в съда.
БТА