Новак Джокович е бил повторно задържан само часове, след като спечели делото си срещу правителството на Австралия за анулирането на визата му за влизане в страната, съобщи The Daily Mail.

Говорейки пред сръбски журналисти, бащата на световния номер 1 – Сърджан Джокович, заяви, че австралийската полиция го е арестувала отново в опит в крайна сметка да го депортира под специални правомощия, наредени от имиграционния министър на страната.

В същото време обаче властите в Австралия отричат тази новина. Източници от местната федерация по тенис и правителството твърдят, че няма решение все още за отнемане на визата му.
 


"Според последната информация сърбинъте отказал да напусне Австралия и има намерение да остане и да се бори за правата си. В момента той е с адвокатите си", пише в Twitter журналистката Ксения Павлович, която твърди, че е в постоянна връзка с близки на Джокович. 

Един от братята на Ноле – Джордже Джокович, също е заявил пред местни медии в Сърбия, че деветкратният шампион в Мелбърн в момента е с адвокатите си. Семейството на Джокера е получило информация, според медиите, че австралийските власти искат отново да го задържат. Имиграционният министър на Австралия Алекс Хоук пък разполага с още около три часа, за да анулира отново визата на световния номер 1.

Новак Джокович спечели, освобождават го от имиграционния хотел

Австралийското издание The Age отрече сърбинът да е арестуван. Според вестника, Хоук продължава да обмисля дали да анулира визата му. Изданието цитира четири източника, включително тенис специалисти и представители на федералното правителство. Към момента не е ясно къде точно се намира сръбската тенис звезда, въпреки че твърдения добавят, че няма полиция или граничен контрол пред офиса на адвокатите му.

Докато точното местоположение на 34-годишния тенисист остава неясно, телевизионни камери показаха голям брой полицаи извън офиса на адвоката му, заедно с бял микробус, използван предимно за транспортиране от и до имиграционни хотели.

Междувременно, документи разкриха, че Джококвич е потвърдил при кацането си в Мелбърн пред граничния контрол, че не е ваксиниран. Базата на поисканото от него медицинско изключение бил прекарания коронавирус от сърбина на 16 декември.