Сирийският президент Башар Асад прие началника на генералния щаб на иранската армия Мохамад Багери. Както съобщи сирийската агенция САНА, иранският главнокомандващ му е предал поздравително послание от върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей "по случай победата във войната срещу тероризма", предаде ТАСС.

Башар Асад: Сирия се движи стабилно към победа

На срещата Асад е заявил, че "разгромът на терористите в Сирия е нанесъл съкрушителен удар по плановете на Запада в Близкия изток". "Редица държави продължават да подпомагат терористичните групировки", казал още той.

Асад заявил, че "за времето на конфликта военното партньорство с Иран и другите съюзници е придобило качествено ново развитие".

Съветничка на Асад: Войната в Сирия е към края си

Иранският генерал посочил, че "цел на визитата в Дамаск е да бъде разработена стратегия за координация и военно-техническо сътрудничество със Сирия на нов етап - след големите успехи на фронта".


Асад: Тръмп ще стане естествен съюзник на Сирия, ако се бори с тероризма

Багери казал също, че Иран е решен да продължи да подкрепя ръководството и народа на Сирия, "докато не им бъде върната сигурността", както и че ще помогне за следвоенното възстановяване.
БТА