NOVA e единствената голяма национална телевизия, посветила цялата си програма на значимото събитие
В деня на вота за 50-ото Народно събрание и Европейски парламент, NOVA предложи над 17 часа непрекъсната програма на значимото обществено събитие. Това я превърна в единствената голяма национална телевизия, която следеше пулса през целия изборен ден, за да осигури на зрителите пълно информационно покритие, точна и проверена информация, прецизни анализи и задълбочени дискусии.

Според официалните пийпълметрични данни, аудиторният дял на NOVA сред аудиторията в активна възраст (18-59 години) е 21,4%, докато втората и третата телевизия в класацията по същото време са привлекли значително по-малко зрители.

NOVA посвети четири специални формата и осем информационни емисии на изборите „2 в 1“ - „Събуди се с избора на България“ с водещи Марина Цекова и Мариян Станков – Мон Дьо; „Изборът на България – Ти решаваш“ с водещ Даниела Тренчева; „На фокус: Изборът на България“ с водещ Лора Крумова; „Изборът на България - Новата власт: от София до Брюксел“ с водещи Мира Иванова, Виктор Николаев, Николай Дойнов, Анна-Мария Конова и Лора Инджова, а информационните емисии бяха поверени на Ани Салич, Николай Дойнов и Христо Калоферов.

Екипът на медията направи възможно проследяването на най-важното в деня на вота от шест впечатляващи студия и представи социологическите данни с най-иновативните технологии в 4К качество.


Нова Бродукастинг Груп даде възможност на българите в страната и чужбина да проследят изборния ден в реално време на всички свои платформи – в телевизионния ефир на NOVA и NOVA NEWS, в ефира на радио NOVA NEWS, както и в информационните сайтове Nova.bg, Vesti.bg, Dariknews.bg.

Бърз достъп до най-важните новини бе осигурен през мобилното приложение на NOVA, както и в профилите в социалните мрежи Facebook, Instagram, Twitter, Telegram и Viber.