Пуерториканката Хенесис Давила е завела дело срещу организаторите на конкурса за красота "Мис Флорида", като настоява да й бъде върната титлата и да получи компенсация в размер на 15 млн. долара за накърняване на репутацията й, предаде ТАСС, позовавайки се на телевизия "Фокс нюз".

Мис Черна гора 2015 се възмути от оферта за елитна проститутка

"Научих от социалните мрежи, че титлата "Мис Флорида" ми е отнета. Чувствам се потисната. В живота си съм имала немалко неприятности, но никога не бе ми се случвало подобно нещо", заяви красавицата, която представяше Маями бийч в приключилия на 2 юли конкурс.

Делото е заведено срещу компаниите "Тел еър" и Ай Ем Джи Юнивърс, която организира конкурсите за красота "Мис САЩ", "Мис Тийн" в САЩ и "Мис Вселена".

Главната тежест на обвинението е свързана със собственика на "Тел еър" Грант Гревит, който, по думита на Давила, първоначално се опитал да не я допусне до конкурса, под предлог, че Хенесис няма американско гражданство, а след като не успял да го стори, й отнел короната "Мис Флорида". Това станало три седмици след финала на конкурса.



Като основание за отнемане на титлата било изтъкнато, че са нарушени правилата на конкурса, в съответствие с които по време на провеждането му участничките са задължени да ползват единствено услугите на избрани от организаторите гримьори и стилисти.

26-годишна военнослужеща стана Мис САЩ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Като доказателство Гревит представил снимка от акаунта на Давила в една от социалните мрежи. Пуерториканката обаче уверява, че снимката е направена 9 дни преди началото на конкурса и не е свързана с него, пише БТА.