Въпреки бързото разпространение на коронавируса в Обединеното кралство, кралицата и останалите членове на кралското семейство проявяват самообладание и увереност пред медиите, отправяйки позитивни и насърчаващи послания към обществото. Но близки до кралското семейство източници съобщават, че паниката се промъква и в кралския двор. Вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Преди дни в британските медии се появи слух, че 98-годишния съпруг на кралицата принц Филип е заразен с вируса и е в смъртна опасност. От кралския двор опровергаха тази информация, но кралицата е доста притеснена от ситуацията и предприе мерки за пълна изолация. Припомняме ви, че кралицата в началото на седмицата смяташе да продължава да изпълнява част от служебните си задължения и да приема чуждестранни гости в Бъкингам, но бързо промени плановете си  и няколко дни по-късно Елизабет Втора и Филип се отправиха в изолация към замъка Уиндзор седмица по-рано от предвиденото. Съобщава се, че кралското семейство ще остане там и след Великден заради пандемията.

Кралицата е приела тежко и новината за отлагането на любимото и събитие през годината - кралското конно шоу в Уиндзор, което се провежда от 1943 г. и от тогава до сега кралицата не го е пропускала нито един път.   

93-годишната кралица също така отмени своите градински партита, които толкова много обича, както и приема по повод сватбата на принцеса Беатрис и още ред други планирани мероприятия.


Според британските медии освен заради коронавируса, кралицата е силно притеснена и заради ситуацията с по-малкия ѝ внук принц Хари. Историята с Меган и Хари напомня на Елизабет II за сестра ѝ Маргарет. Тя сериозно се опасява, че малкият ѝ внук преживява дълбока лична драма, твърди кралския историк Робърт Лейси. Въпреки Мегзит и всичко случило се, тя продължава да бъде баба, която обича внука си, но в душата си тя счита за немислимо внукът ѝ да поставя личния си живот пред обществения дълг.
 

От своя страна принц Хари също е близо до паниката, твърдят източници от неговия приятелски кръг. Той е сериозно притеснен за здравето на баба си и баща си и съжалява, че е далеч от тях и не може да ги подкрепи в този труден момент. Вероятно той е притеснен и от факта, че може да е заразен коронавируса заради срещата му от миналата седмица с Луис Хамилтън, който преди това се е виждал със Софи Трюдо и Идрис Елба - и двамата с положителни проби за COVID-19. Принцът прие трудно и факта, че организираните от него Invictus Games се отлагат за другата година.

Меган също е притеснена от заплахата, която е обсебила света, но прави всичко възможно да не превръща паниката в част от всекидневието си. Тя е ограничила контактите си, живее в пълна изолация, мие ръцете си редовно и не докосва лицето си.

Меган е споделила на свои приятели, че Хари се чувства безпомощен и на моменти паникьосан, защото опасността за баба му и баща му е реална, а подобно заболяване може да бъде фатално за тях. Въпреки това двамата се опитват да запазят самообладание и даже публикуваха на профила си в инстаграм множество съвети към тези, които се борят със самоизолацията или със социалната изолация по време пандемията от коронавирус.
 

Принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън също ограничиха обществените си прояви, а двете им по-големи деца принц Джордж и принцеса Шарлот ще продължат уроците си у дома, след като училището, в което учат, помоли родителите да не водят децата си заради пандемията.
 

Коронавирусът вгорчи и живота на принцеса Беатрис, чиято сватба,  планувана за 29 май, най-вероятно отново ще се отложи. Сватбата на Беатрис и годеника й Едуардо Моци вече бе отложена веднъж заради разразилия се сексскандал с участието на баща ѝ - принц Андрю. Източници, близки до тях, разкриват, че Беатрис била "бясна" заради реалната възможност това да се случи отново.

Сватбата на Джеймс Мидълтън - братът на херцогинята на Кеймбридж Кейт, също се отлага заради коронавируса. 32-годишният Джеймс и годеницата му Ализи Тевенет, които се сгодиха миналата година, планираха да се оженят в родната й Франция това лято.

Медиите в кралството разпространиха и новината, че принц Уилям скоро може да поеме функциите на Елизабет II, тъй като кралицата трябва да бъде поставена под карантина. Бащата на Уилям - принц Чарлз, също трябва да е под карантина заради възрастта си.  

Кралското семейство за последно заедно (ГАЛЕРИЯ)

Найджъл Коуторн, експерт по въпросите на британската монархията смята, че е съвсем разумно е принц Уилям да играе ролята на заместник на кралицата, тъй като на монархията и трябва физическо присъствие, а не само виртуално. Уилям е трети по ред наследник на трона и в чудесно здраве, както и брат му Хари.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук