/ Народен Театър
Дългоочакваният филм „Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.

Филмът проследява живота на известния спортист – от срещата му с Величка Маркова – Лита до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди загива в автомобилна катастрофа.

Актьорът Николай Урумов ще се въплъти в ролята на Костадин Георгиев, първият треньор на Гунди в школата на Левски.

Николай Урумов е завършил актьорско майсторство за драматичен театър в ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1990 г. в класа на проф. Николай Люцканов, а след това специализира „Режисура за драматичен театър“ при проф. Здравко Митков. Работи в Драматичен театър „София“, Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и Младежки театър „Николай Бинев“, както и играе и на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев“.

Сред най-запомнящите му роли са Галгю в „Училище за шутове“ от Мишел де Гелдерод, Борил в „Процесът против богомилите“ от Стефан Цанев,  Велико в „Януари“, от Йордан Радичков, Малволио в „Дванайсета нощ“ от Уилям Шекспир. Урумов играе и Санчо Панса в „Дон Кихот“ по Мигел Сервантес и Каракалпаков в „Двубой“ от Иван Вазов.

Актьорът участва и в „NEOДАЧНИЦИ“ по Максим Горки, където играе ролята на Рюмин.

Урумов има множество награди и номинации. Сред тях са наградата АСКЕЕР 2000 за поддържаща мъжка роля за ролята на Каракалпаков в „Двубой“ от Иван Вазов, АСКЕЕР 2009 за водеща мъжка роля за ролята на Клов в „Краят на играта“ от Самюъл Бекет и ИКАР 2004 за главна мъжка роля за ролята на Маргариди в „Криворазбраната цивилизация“ от Добри Войников.

Получил е първа награда за „Най-добра главна мъжка роля“ на фестивалите в Благоевград (2002), Шумен (2002) и (2011), Габрово (2006) и (2017), Враца (2014) и Пловдив (2018).

Актьорът има и 12 престижни награди от международни фестивали на монодрамата за изпълнението си в моноспектакъла „Живот в кашони“ от Иван Кулеков, реж. Невена Митева в Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово.

Като режисьор поставя спектакли на сцените на театрите в Габрово, Стара Загора, Плевен, Русе и Сатиричен театър „Алеко Константинов“ в София.