Красивата премиерка на Нова Зеландия Джасинда Аддърн преди броени дни стана майка за първи път. За щастливото събитие съобщи лично тя в профила си в Instagram.



13 от най-красивите и влиятелни жени в световната политика (СНИМКИ)

Тя сподели, че раждането на здраво момиченце с тегло 3,31 килограма я е направило изключително щастлива. Ардърн казва още, че с бебето се чувстват добре и благодари на всички доброжелатели за подкрепата, както и на медицинския екип, асистирал раждането.

Нещо повече - подобно на кралските бебета, премиерът на Нова Зеландия представи дъщеря си пред обществеността след изписването им от болницата. Момиченцето ще се казва Нийв Те Ароха.

Ардърн става първата жена в историята на Нова Зеландия и втората в света след министър-председателката на Пакистан Беназир Бхуто през 1990 г., забременяла и родила дете в качеството си на действащ премиер.


ГАЛЕРИЯ: Най-влиятелните красавици на световната политическа сцена

Джасинда Ардърн бе избрана през октомври 2017 г. и стана най-младият премиер, който страната е имала от 1856 г., присъединявайки се към вълна от нови млади държавни лидери по света. 
Тя изпълняваше задълженията си почти до края на бременността и оповести, че възнамерява да се върне на работа в началото на август.