Джаки Чан възнамерява да заснеме четвърта част на комедията "Час пик" и продължение на "Карате кид", съобщи американски таблоид.

58-годишният актьор наскоро разкри, че най-новият му проект "Китайски зодиак" ще бъде последният му "голям екшън филм". Въпреки това той призна, че има сериозни намерения да заснеме четвърта лента с колегата си Крис Тъкър и втора част на римейка с Джейдън Смит.

"Ще попитам тялото ми още колко може да издържи. Вече не съм млад! Но в бъдеще ще направя "Карате кид 2" и "Час пик 4", сподели в интервю Джаки.

Той освен това заяви, че ще се оттегли от киното, едва след като се срещне отново на снимачната площадка с Крис Тъкър, пише БГНЕС. "Не искам да се случва веднага. Вероятно след още пет или десет години. Ще има "Час пик 4". Тогава ще можем да си кажем: "Бум! Завърнахме се!". И евентуално да се пенсионирам. Ще се случи, но не мисля, че сега е правилният момент", завърши звездата.



Джаки е решил да спре да прави екшъни, защото смята, че светът е станал "прекалено изпълнен с насилие". Той иска да покаже на хората, че може да играе, а не само да се бие във филмите си.

На пресконференция на кинофестивала в Кан, където представя "Китайски зодиак", Чан заяви: "Това ще бъде последният ми голям екшън. Светът сега е прекалено изпълнен с насилие. Обичам боевете, но мразя насилието. Искам публиката да знае, че не само мога да се бия, мога и да играя. Не искам да бъда само екшън звезда. Искам да съм истински актьор, така че през последните десет години направих други филми като "Карате кид", където играя възрастен мъж".