Купувачът живее във френското село Нувион, където се развива сериала
Ценител плати 15 000 долара за „Грешната мадона с големите бомби”
99868

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ценител плати 15 000 долара за „Грешната мадона с големите бомби”
  • Ценител плати 15 000 долара за „Грешната мадона с големите бомби”
Прословутата картина „Грешната мадона с големите бомби” от английския сериал „Ало Ало” бе продадена на търг за 15 000 британски лири. Шедьовърът на измисления художник Ван Кломп има няколко копия, използвани в сериала, но повечето от тях са унищожени или повредени по време на снимките.

Култовата сервитьорка Мими от "Ало, ало!" издаде мемоари, обмисля превод на български
 
Продаденото копие е едно от малкото изцяло запазени, а по думите на организатора на търга Анди Стоу, купувачът живее във френското село Нувион, където се развива сериала. По този начин „Грешната мадона” се завръща у дома.
 

„Грешната Мадона с големите бомби” се появява още в първата сцена от прословутия сериал и остава неизменна част от него във всичките му 9 сезона.


Звездата от „Ало, ало" Гай Сайнър: Комедията показва истината

През това време „Мадоната” е крадена от германците, укривана, фалшифицирана, пращана до Лондон, връщана, крита в германски салам, пришивана за крачоли и дори подарявана на самия Адолф Хитлер в позлатена рамка, пълна с експлозиви.
 

Авторът на „Грешната Мадона с големите бомби” е измисленият художник Ван Кломп, а през годините в сериала са използвани много копия. До днес обаче изцяло запазени са само няколко.

Лейтенант Грубер от сериала "Ало, ало": Влюбен съм в България

Едно от тях е продадено тази събота на търг в английския Бристол за 15 000 британски лири. Картината бе описана от организаторите като „рядка и важна част от историята на британските комедийни сериали”.
 


По думите на организатора на търга Анди Стоу купувачът живее именно във френското село Нувион, където е сниман сериала. По този начин „Грешната Мадона с големите бомби” се завръща у дома.
 


Стоу казва, че бил изненадан от големия интерес към реквизита, за който наддавали общо 25 души от цял свят. Купувачът отправил офертата си по телефона, заобиколен от цялото си семейство, а Стоу разказва, че чул радостта на всички от другата страна на линията, щом станало ясно, че картината е продадена.
 

„Мадоната“ е продавана още веднъж - през 2007-а на частен купувач, тогава само за 4000 лири.