Сигурно поне веднъж сте гледали шеф Иван Манчев и неговите кошмари в кухните на много български заведения. Предаването е полезно не само да хората от този бизнес, но и за обикновения посетител. Сега "Кошмари в кухнята" се завръща. Но докато предаването започне, събрахме някои съвети, които шеф-готвачи споделят.
 

Как да разберем дали си заслужава да седнем в заведението, или е по-добре да бягаме с 200 км./ч. от него? Вижте в канала "Кaк дa" във vbox7:

1. Машината за безалкохолни

В много заведения се предлага автомат за безплатно доливане на безалкохолни напитки. Вземете чиста кърпичка и отидете при газираната вода. Забършете леко тръбичката, от която тече по принцип напитката. Ако по кърпичката има розово, кафяво или оранжево, не си сипвайте. Това са бактерии. 
 

2. Препоръка за храна

Ако попитате сервитьора, какво би ви препоръчал, а той не може да ви препоръча нищо, това е лош знак. Добрият ресторант обучава служителите си, те се хранят там и винаги знаят какво могат да ви препоръчат в дадения момент.

 

3. Пълното заведение

Много от нас сядат в заведение, ако видят, че е пълно. Но преди да го направите, хвърлете по едно око на масите. Ако на тях няма храна, значи в кухнята цари безпорядък и ще чакате дълго време за храна, която може и съвсем да не е вкусна.
 

4. Голямото меню

Ако менюто на заведението напомня том на някоя руска класика, бягайте от него! Това означава, че повечето продукти, с които работи ресторантът, са замразени, а вие никога няма да знаете кога точно са замразени. Освен това няма как един и същи хора да са еднакво добри в приготвянето на пица, суши и пататник.
 

5. Тоалетната

Последна, но не и по важност е тоалетната. Отидете в нея и се огледайте за хигиената ѝ. Там ще разберете всичко за ресторанта, което може някога да ви вълнува.
 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук