За порасналите, както и за малките, е удоволствие да гледат филмите на Дисни. Някои от вълшебните светове в любимите анимации съществуват и в реалния живот. Ето 5 реално съществуващи места от филмите на Дисни:

1. „Снежанка и седемте джуджета“, Испания

Замъкът на злата кралица е едно от местата, които реално съществуват в Европа. Алкасар де Сеговия се намира в град Сеговия, който се намира близо до Мадрид. Ако застанете под правилния ъгъл, можете да видите очевидната прилика между него и този на мащехата на Снежанка.

2. „Замръзналото кралство“, Норвегия

Една от най-успешните анимации за последните години съдържа декори, които са вдъхновени от истински места. Параклисът в „Замръзналото кралство“ е вдъхновен от църквата St. Olaf в село Балестранд, създадена през 1897 година.

3. „Малката русалка“, Швейцария

Почти всеки град, който се намира на крайбрежието на Женевското езеро прилича на изваден от анимация на Дисни. Затова не е изненада, че средновековния замък Шато де Шийон изглежда като двореца на принц Ерик.


Порасналият Кристофър Робин, Мечо Пух и плюшените им приятели (СНИМКИ)

4. „Красавицата и звяра“, Франция

Много от зрителите на „Красавицата и звяра“ не знаят, че анимирания град е вдъхновен от френската област Елзас. Градовете в тази област представляват интересна архитектурна смесица между френски и немски стил. Затова разхождайки се в който и да е град от Елзас, предава магията на „Красавицата и звяра“.

Коя Дисни принцеса си според зодията? (ВИДЕО)

5. „Спящата красавица“, Германия

Няма как да не си кажете „Все едно съм в приказка“, когато погледнете замъка Нойшванщайн в Бавария. Той е считан за образ на замъка на принца на Пепеляшка. Баварският крал Лудвиг II е построил този замък, вдъхновен от любимия си композитор Рихард Вагнер.

И още:

Принцесата, която носи най-големи печалби на Дисни

Колко биха стрували имотите на анимационните герои на Дисни

"Замръзналото кралство" е най-гледаната анимация на всички времена

Анимационните филмчета от доброто старо време (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук