В миналото съществували строги правила за етикет, които хората спазвали. В съвременното общество те са позабравени или променени, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и някои правила, с които всяка модерна жена ще изглежда като истинска кралска особа.  

Не се облягайте на стола

Ако една дама седи на маса, тя трябва да седнала в средата на стола и с изправен гръб. Стойката е изключително важна, а ако се облягате постоянно на облегалката на стола, можете да забравите за прав гръб.

Не се страхувайте от работата

Истинската дама никога не бяга от физическия труд. Дори херцогините и императриците работят, когато обстоятелствата налагат това.

Не оставяйте телефона си на масата

Съвременната жена няма да постави телефона си на масата, когато е на обществено място, като кафене или ресторант. Това ще насочи твърде много внимание към устройството, а и когато си в добра компания, кой би и искал да се изолира с телефона си преглеждайки снимки.


Не дръжте ръцете си на кръста

Поставяйки ръцете си на ханша, не е правилната позиция, която трябва да заемем по време на снимки или официално събитие. Ако сме в ситуация, в която не знаем къде да поставим ръцете си, по-добре да ги държим пред тялото си.

Не се обръщайте, ако не ви повикат по име

Добре възпитаната жена никога няма да се обърне, след подсвиркване или възклицание, като „Хей!“. Според етикета този диалог е добре да започне най-малкото с „извинете“.