В миналото съществували строги правила за етикет, които хората спазвали. В съвременното общество те са позабравени или променени, пише каналът "Royal News" във vbox7. Ето и някои правила, с които всяка модерна жена ще изглежда като истинска кралска особа.  

Не се облягайте на стола

Ако една дама седи на маса, тя трябва да седнала в средата на стола и с изправен гръб. Стойката е изключително важна, а ако се облягате постоянно на облегалката на стола, можете да забравите за прав гръб.

Не се страхувайте от работата

Истинската дама никога не бяга от физическия труд. Дори херцогините и императриците работят, когато обстоятелствата налагат това.

Не оставяйте телефона си на масата

Съвременната жена няма да постави телефона си на масата, когато е на обществено място, като кафене или ресторант. Това ще насочи твърде много внимание към устройството, а и когато си в добра компания, кой би и искал да се изолира с телефона си преглеждайки снимки.

Не дръжте ръцете си на кръста

Поставяйки ръцете си на ханша, не е правилната позиция, която трябва да заемем по време на снимки или официално събитие. Ако сме в ситуация, в която не знаем къде да поставим ръцете си, по-добре да ги държим пред тялото си.

жена
iStock/Getty Images

Не се обръщайте, ако не ви повикат по име

Добре възпитаната жена никога няма да се обърне, след подсвиркване или възклицание, като „Хей!“. Според етикета този диалог е добре да започне най-малкото с „извинете“.