Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
83481

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
  • Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната
  • Убитият Веселин Стоименов отивал на гости при своя позната

Застреляният снощи в столицата бизнесмен Веселин Стоименов отивал на гости на своя позната, когато бил издебнат от килърите си. Това каза пред журналисти говорителят на Софийската градска прокуратура Павел Панов.

Именно въпросната жена е намерила окървавеното тяло на 53-годишния мъж и се е обадила в полицията. Междувременно разследващите все още работят по изясняване на версията, че убийството на Стоименов е свързано с опожарения по същото време автомобил в Студентски град.

Най-вероятно Стоименов е убит с пистолет „Макаров" със заглушител. Предстои обаче експертизата категорично да изясни колко пъти е стреляно по него, обясни говорителят на СГП Павел Панов:

"До момента са открити седем гилзи. Назначена е съдебно-балистична експертиза, която ще каже какъв е видът на оръжието, с което е стреляно".



Панов обясни още, че вече са назначени освен балистична експертиза и съдебно-медицинска експертиза, биологична експертиза. Иззети са и записи от охранителни камери, намиращи се в района на убийството.

Убийство в София, жертвата е сочен за ликвидатор на ВИС-2

По отношение на версиите и неофициалната информация, че стрелбата срещу Веселин Стоименов може да е свързана със засегнати бизнес интереси, говорителят на прокуратурата заяви:

"Работи се по много версии - личен мотив, бизнес или финансови интереси, включително и за връзка на този автомобил с извършеното убийство, но към момента не е удачно да се изнася повече информация. Не е живеел в тази сграда, където е открит. Идвал е на гости при своя позната".

Стоименов застрелян с „Макаров", убийците вероятно са трима

От прокуратурата съобщиха още, че мъжът няма криминални регистрации или висящи дела. Името му обаче се свързва с ънъдрграунд средите от годините на прехода. Той е спряган и като един от наследниците на убития президент на "ВАИ холдинг" - Георги Илиев и сочен за ликвидатора на групировката ВИС-2. Неофициално се смята, че след смъртта на Илиев, Веселин Стоименов по прякор Дебелия е поел управлението на хотелите и заведенията на групировката по Черноморието.

В днешни дни бизнесът на Стоименов е широк - той е участвал в поне 5 фирми, ангажирани с различни дейности, предимно по Черноморието, но и в София. Според информация в Търговския регистър Стоименов е собственик на фирмата „Венис" ООД, която стопанисваше атракционни лодките за разходка по река Ропотамо в резервата край Приморско. Този бизнес обаче през последните години се свързва с шумни скандали и съдебни дела.