Митничари на МП „Калотина“ откриха 9 600 кг контрабанден течен препарат при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Сърбия. Това съобщиха от Агенция „Митници“.

Проверката е част от специализираната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

На 19 юни на ГКПП „Калотина“ пристига тир със сръбска регистрация. Пред митническите служители шофьорът- сръбски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – препарати за битова хигиена от Сърбия за България. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

Установява се, че
стоката, описана по документи е същата, но реално наличното количество е повече от декларираното. Открити са недекларирани 16 палета с 12 800 пластмасови шишета в разфасовки по 750 мл, пълни с течен препарат за измиване на съдове от популярна търговска марка. Общото количество на задържания препарат за битова хигиена е 9600 литра.


На шофьора на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня