Вероятно собственик на пчелин е предизвикал по непредпазливост пожара
Собственик на пчелин предизвика по непредпазливост пожар в житен блок до хасковското село Елена, сочат първоначални данни след инцидента на 27 юни, съобщиха от полицията.

Пламъците са се разгорели в неожънат житен блок в източния край на селото. Изгорели са неустановен до момента декари жито и 15 дка лозов масив. Собственикът на пчелин наблизо, мъж на 45 години е споделил, че е добивал мед, като е опушвал кошерите, което е вероятната причина за пожара.

Локализирани са пожарите в Сакар планина

Половин час по-късно е сигнализирано за пожар и в свиленградското село Студена. В местността Шумнатия ръб пламъците са засегнали 15 дка засята с пшеница нива, собственост на 58-годишен мъж от Свиленград, и 35 дка дъбова гора, собственост на местната община. Пламъците са потушени.

Човешка небрежност бе предполагаемата причина и за двата големи пожара, които възникнаха в Сакар планина на територията на общините Харманли и Любимец на 23 юни. Заради тях областният управител на Хасково обяви частично бедствено положение в двете общини. Стихията бе потушена четири дни по-късно. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Николай Грудев, БТА