"Ние сме редом до Кипър "
Йоргос Герапетритис, министърът на външните работи на Гърция, заяви днес, че заплахите на ливанската екстремистка организация „Хизбула“ към Кипър са неприемливи и че Европейският съюз стои зад държавите членки при подобни заплахи.

„Абсолютно неприемливо е да се отправят подобни заплахи срещу суверенна държава от Европейския съюз“, каза Йоргос Герапетритис пред журналисти при пристигането си за месечната среща на външните министри от ЕС.

„Ние сме редом до Кипър и всички ще бъдем заедно при всички видове глобални заплахи, идващи от терористични организации", каза Герапетритис.

Всяка заплаха срещу държава от ЕС е и срещу самия ЕС, заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция миналата седмица в отговор на въпрос, свързан със заплахите срещу Кипър от лидера на "Хизбула" Хасан Насралла.


На 19 юни лидерът на подкрепяното от Иран ливанско движение заяви, че „отварянето на кипърските летища и бази за израелския враг, за да атакува Ливан, означава, че кипърското правителство се е присъединило към войната и съпротивата "Хизбула" ще се справи с него като част от войната".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
София Георгиева/БТА