Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани
26120

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Разследват сексуално насилие над дете на 2 години и 8 месеца
  • Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани
  • Разследват сексуално насилие над дете на 2 години и 8 месеца

Криминалистите в Сандански разследват тежко сексуално посегателство над момченце на 2 години и 8 месеца. В полицейското управление в курортния град са задържани за разпит родителите на малкия Александър Тасев. Бащата на детето е на 38 години, а майката на 22, те са българи, но от дълго време са клошари, съобщиха от полицията.

Момченцето е прието в тежко състояние в столичния институт "Пирогов" със спукан пикочен мехур и разкъсан ректум, съобщи хирургът д-р Христо Пседарски, който е извършил много сложна и животоспасяваща операция на детето. Александър е в Детската реанимация. Състоянието му към този момент е стабилно, съобщиха от лечебното заведение.

Криминалистите предполагат, че момченцето е жертва на сексуално насилие. По време на разпит в полицията, двамата родители са дали показания, че то отдавна е имало здравословни проблеми и неведнъж било настанявано за лечение с кръвоизлив в болницата "Свети Врач" в Сандански.

Досега не е постъпвал сигнал за възможно домашно насилие, съобщи за Дарик председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани, която назначи проверка за изясняване на обстоятелствата, при които е пострадало момченцето. "Това, което ще направим, е да видим в Отдела за закрила на детето към Агенцията за социално подпомагане дали случаят е бил отворен. Има становище, че детето е с хронично заболяване в корема, което може да предизвиква такива кръвоизливи. Трябва да видим дали е имало конкретен сигнал, който да дава основателни данни за съмнение, че са извършени такива действия с детето", коментира Шабани. В случай, че бъдат констатирани нарушения от страна на социалните работници, председателят на Агенцията за закрила на детето ще настоява за дисциплинарни наказания.