Специализираната прокуратура е образувала разследване във връзка с евентуално извършено престъпление от страна на народен представител с инициали Л.И., каза за БТА говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.

Единственият депутат с подобни инициали е Лъчезар Иванов от ГЕРБ-СДС.

Синът на депутата Лъчезар Иванов е избягалият от джипа, остава в ареста за 24 часа


Специализираната прокуратура е започнала разследване във връзка с евентуално извършено престъпление именно от страна на депутата Лъчезар Иванов, научи и NOVA от свои източници. 

Зам.-шеф на НС ходатайствал пред Ваньо Танов за приятел

Досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ, постъпила в прокуратурата в средата на юли месец. Наблюдаващият прокурор е преценил че има данни за евентуално извършено престъпление по чл. 253 от НК - пране на пари.

Няма от какво да се притеснявам, това е атака срещу ГЕРБ, коментира пред БТА Лъчезар Иванов. Той добави, че няма сам да се откаже от депутатския си имунитет.


Депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов стана преподавател по медицина в СУ

"Още преди два месеца от "Свободна Европа" писаха и сега някой се сети пак да запали фитила", добави Иванов.

"Има хора с по 19 имота, хора, които продават фирми, има проблем със служебния министър Кирил Петков, а те се занимават с нещо, което е публично, компанията е публична", посочи депутатът.

Той декларира, че всичко е написал, предал е всички документи в КПКОНПИ. "Попълнил съм всичко надлежно при излизане, влизане, дал съм документи", разясни още Лъчезар Иванов.
БТА