Повдигат нови обвинения на задържаните по случая
97084

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Повдигат нови обвинения на задържаните по случая
  • Повдигат нови обвинения на задържаните по случая
Очаква се да бъдат повдигнати нови обвинения на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров. Това стана ясно от думите на адвоката на Петрова Ирен Савова, която е призована в Националното следствие, за да представлява своята подзащитна.

Цацаров: Депутатите да променят закона, ако не одобряват действията при ареста на Иванчева

Тримата вече бяха привлечени като обвиняеми: Иванчева за получаване на подкуп в особено големи размери, а Петрова и Дюлгеров като нейни помагачи.

Десислава Иванчева разкри каква е причината за акцията срещу нея

Савова заяви, че да бъдат призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изисквания по закон тридневен срок.


Разкриха подробности около разследването за кмета на „Младост“


"Да бъдем призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изискуемия тридневен срок, както е по НПК" , каза адвокат Савова.

Бизнесменът Ваклин за акцията срещу Иванчева: Няма заговор (ВИДЕО)

Тя обясни, че е говорела с Петрова, като били разделени от стъкло и "си правели знаци". "Нали говорим за някакви нормални права да се упражняват", каза адвокатът.

Миналата седмица при акция в центъра на София на прокуратурата и КПКОНПИ Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха задържани и привлечени като обвиняеми за корупция. Специализираният съд остави тримата за постоянно в ареста.