Почина детето, което снощи беше открито простреляно близо до Горни Богров
Почина детето, открито край Горни Богоров снощи
99468

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Почина детето, открито край Горни Богоров снощи
  • Почина детето, открито край Горни Богоров снощи
Едногодишното момиченце, открито простреляно с баща си на бензиностанция снощи, е починало тази нощ. То и 26-годишният му баща бяха настанени в „Пирогов”, след като бяха открити простреляни в Горни Богров. По-рано мъжът беше обявен за издирване след като в кв. „Надежда” откриха убита 24-годишната майка на детето. 26-годишният мъж е стабилен и без опасност за живота.
 
Тялото на жената беше открито с прострелни рани в апартамента в столичния квартал „Надежда“, в който живеела заедно с дъщеря си. Преди около месец родителите на детето се разделили и мъжът се изнесъл от жилището.

Родителите на застреляната жена се притеснявали, защото дъщеря им не отговаряла на обажданията им. Малко преди 18:30 часа те влезли в апартамента с помощта на ключар. Родителите намерили тялото на дъщеря си, с няколко прострелни рани. Веднага подали сигнал на 112. Към адреса били насочени екипи на полицията и Спешна помощ, а дошлите след минути на място медици установили, че жената е мъртва. Като евентуален извършител на престъплението полицията обяви за издирване бившият приятел на жената. Жертвата живеела с него и детето им в апартамента от около година, но преди месец двойката се разделила и мъжът се изнесъл. За издирване беше обявена и 1-годишната им дъщеря, която вероятно е била в апартамента по време на стрелбата.
 
Шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов обясни, че 26-годишният мъж работи в охранителна фирма, няма криминални регистрации и има законно притежавано оръжие.


Служителите на полицията спираха и проверяваха автомобили в столицата и околията. От СДВР разпространиха и снимка на издирвания с молба към гражданите, които забележат него и детето, да подадат сигнал на 112. Обявен беше и моделът и регистрационният номер на автомобила на мъжа. В 23 часа и 21 минути беше подаден сигнал за простреляно 1-годишно дете, а две минути след това и за самопрострелял се 26-годишен мъж. Двамата бяха открити с огнестрелна рана в главата на бензиностанция край Горни Богров. Минути след подадените сигнали на мястото пристигат две линейки. Момиченцето е откарано в противошокова зала в „Пирогов“, където малко по-късно е починало. Мъжът също е приет в тежко състояние, но вече е стабилизиран и без опасност за живота.

Всички новини по темата:

Млада жена е убита в столичния квартал „Надежда“, издирват бившия ѝ приятел (СНИМКИ)

Полицията издирва мъж и малко дете