Бившият вътрешен министър Румен Петков каза, че не знае за разработки за корупционни схеми при финансирането на ДПС. Той определи като абсурдни твърденията на Атанас Атанасов от ДСБ, че е прикривал такива разработки.

Атанас Атанасов е категоричен, че половината от информацията в разработката „Лиани”, която по думите му е свързана с „черната каса” на ДПС, е била изпратена в бившата Национална служба „Сигурност”. Тази част от разработката е потънала там и по нея няма никаква работа, категориен беше Атанасов. Той твърди, че починалият Ахмед Емин фигурира в това дело. По думите му всички от върхушката на ДПС са в калта и смъртта на Емин е доказателство, че движението е мафиотска организация.

Бившият вътрешен министър Румен Петков заяви, че не знае за разработки, свързани с финансирането на ДПС. Тези дни излезе информация, че са разработвани отделни хора, но не и политически партии и схеми за финансирането им, каза Петков, но уточни, че по негово време такива сигнали не са постъпвали във ведомството. Той беше категоричен, че когато е оглавявал МВР, никога не е бил оказван натиск върху службите за прикриване на каквото и да е било разработка.

Междувременно в Народното събрание започнаха разискванията по искания на лидера на ДСБ Иван Костов за правителствената политика в условия на световната финансова криза. От трибуната Костов каза, че кабинетът трябва да промени политиката си, като от трупане на резерви премине към насърчаване на бизнеса и домакинствата. 

Председателят на бюджетната комисия Румен Овчаров беше категоричен, че България е стабилна финансово.

Председателят на икономическата комисия Йордан Цонев подчерта, че е нужно в Бюджет 2009 да бъдат записани мерки, които да намалят охлаждането на българската икономика в условия на световна финансова криза. Дискусията продължава.