Недоволството сред горските служители в Панагюрище расте
92780

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Недоволството сред горските служители в Панагюрище расте
  • Недоволството сред горските служители в Панагюрище расте
Нараства недоволството сред горските служители в Панагюрище. Причината са проблемите на служителите с ромската общост в района.
 
Роми пребиха горски стражари край Панагюрище

Преди дни беше поредният случай на побой над горските служители. В знак на подкрепа всички техни колеги от Горското стопанство в Панагюрище се събраха на мирен протест в центъра на града.
 
От горското признаха, че проблемът се крие във факта, че държавата не може да си събере парите от глобите. Проблемът е от много години, но е време да се започне да се говори за него, разказа пред Дарик директорът на Държавното горско стопанство в Панагюрище Петко Тодоров.
 
Всички служители на Държавното горско стопанство в Панагюрище излязохме, за да изразим гражданската си позиция в подкрепа на нашите двама колеги, които пострадаха при побой от роми от село Поибрене", посочи той.

 

 


Горски служители протестираха след побой над техни колеги

Повече от 10 години продължат проблемите с незаконната сеч, призна още Петко Тодоров.
 
Ромите изсичат близките гори, за да си набавят дърва за отопление. Заради лютата зима напрежението ескалира, обясниха служителите. Този проблем обаче не намира решение с глобите, защото пари от глоби държавата не взима. А глобите не се събират, защото глобените нямат никаква собственост на свое име и не работят.