Служебният министър на транспорта Христо Алексиев направи изненадваща проверка на Централната жп гара в София, съобщиха от подопечното му ведомство. Той е бил придружаван от генералния директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) Красимир Папукчийски.

По време на инспекцията са констатирани нередности свързани с хигиената и поддръжката на гарата.

Герджиков посъветва служителите на ГКПП-Кулата да си измият прозорците

Министър Алексиев е наредил всекидневен контрол и мониторинг при почистването на най-голямата гара в страната. Той е поискал пълна информация за почистващата фирма, като беше категоричен, че ако ситуацията не се подобри, ще бъдат наложени финансови санкции.

Освен лошата хигиена на Централна жп гара София са забелязани течове, които следва да бъдат отстранени от фирмата извършила ремонта, в рамките на гаранционните срокове.


Започват незабавни проверки на всички жп превозвачи

По-късно министър Алексиев е направил проверка и на жп гара Подуяне, вследствие на която е разпоредил спешен авариен ремонт на гарата поради лошото състояние. Той е изискал обследване на течовете, осветлението и отоплението в нея.

Министър Христо Алексиев е наредил създаване на спешни ремонтни бригади в структурата на НКЖИ за поддръжка на малки гари.