Председателят на Съюза на слепите Васил Долапчиев
95253

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Председателят на Съюза на слепите Васил Долапчиев

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
  • Председателят на Съюза на слепите Васил Долапчиев
  • Девет жертви след челен сблъсък край село Микре
В катастрофиралия край с. Микре микробус са пътували група незрящи. Това потвърди за Дарик председателят на Съюза на слепите Васил Долапчиев. В тежкия пътен инцидент загинаха 9 души, a близо 20 са ранени.
 
"Това е една група от наши членове в Центъра за социална рехабилитация в Перник. Бяха на обучение три дни. Прибирайки се към София става това. Всички телефони, които имаме, не отговарят. В момента съм вдигнал на крак структурите, в Ловеч членовете ни, да отидат в болницата, за да разберем. Говорим с полицията в Ловеч, но нямат никаква информация за имена. Нищо не могат да ми кажат", сподели притеснението си той в ефира на Дарик.

Девет жертви след челен сблъсък край село Микре

Окръжна прокуратура-Ловеч ръководи досъдебно производство за тежка катастрофа, станала днес около 12.50 ч. на главен път София - Варна. На мястото на инцидента е пристигнал и Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.
 
Пътнотранспортното произшествие е станало между товарен автомобил, пътуващ в посока Варна, и пътнически микробус "Мерцедес", пътуващ в посока София. По първоначални данни шофьорът на буса е навлязъл в насрещната лента за движение, в резултат на което е последвал челен удар с товарния автомобил.
Медицински екипи от София помагат при катастрофата в Ловешко


След тежкия пътен инцидент шестима души са загинали на място, по-късно са починали още двама. Малко по-късно здравният министър Кирил Ананиев съобщи и за девета жертва.

Пострадалите са откарани в болници в Ловеч, Плевен и Велико Търново. Шофьорът на товарния автомобил също е получил наранявания.
 
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч се извършват следствени действия - огледи в присъствието на вещи лица, разпити на свидетели за изясняване причините за тежката катастрофа.