И днес ще продължат разпитите на свидетели, които не успяха да дадат своите показания през изминалите заседания на делото на Дебора Михайлова.

Прокурор Ивелина Косева посочи, че на днешното заседание е предвидено да бъдат разпитани петима свидетели и пострадалата Дебора. Косева уточни, че вещите лица също са призовани, но не можа да потвърди дали ще бъдат изслушани на сегашното или на следващото заседание. 

“Очаквам да бъдат разпитани свидетелите, които не успяха да дадат показания, включително и Дебора", коментира защитникът на обвиняемия Георги Георгиев адв. Петко Кънев.

Прокуратурата за случая „Дебора“: Няма основания за отмяната на ареста на Георги Георгиев


"Георги ще бъде разпитан в края на съдебното заседание. Ще поискаме да му бъде променена мярката за неотклонение. Всяка една по-лека мярка ще изиграе ролята и ще изпълни целите, предвидени в закона. Няма смисъл от това продължаващо задържане, той е задържан вече една година.

Това вече е изтърпяване на наказание”, посочи адв. Кънев. Прокурор Ивелина Косева обаче коментира, че според нея няма основания за промяна на мярката за неотклонение "Задържане под стража" с по-лека към настоящия момент и посочи, че ако защитата отправят такова искане, становището на обвинението няма да се промени. 

Относно показанията на свидетелите, които до момента вече са били разпитани, Ивелина Кънева коментира, че не са констатирани никакви противоречия във версиите.

Делото „Дебора“ продължава: Младото момиче заяви, че очаква справедливост

Миналата година случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна. Едно от обвиненията срещу Георги Георгиев е, че в края на юни м.г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в главата и чрез нанасяне с макетен нож на 18 броя порезни рани по тялото, е причинил на Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Пресиана Вълканова/БТА