Борисов се извинил на семейството на Мирослава
49017

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Борисов се извинил на семейството на Мирослава

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Ангел Найденов, Б. Борисов, Ив.Костов
  • Борисов се извинил на семейството на Мирослава
  • Ангел Найденов, Б. Борисов, Ив.Костов

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че се е извинил на близките на убитата в Перник Мирослава. След като трупът на момичето беше открит вчера, министър-председателят призова близките на момичето да се извинят за острите думи към МВР и да се сърдят на своите близки, които са участвали „в този процес”. Освен това Борисов допълни, че Цветанов трябва да изпрати три-четири телешки пържолки на кучето, открило трупа на момичето.

Днес премиерът аргументира коментара си с думите, че „може би да не е бил уместен, затова съм поднесъл и извиненията си. Единственото, което съм искал е да отлича и заслугата на четириногото”.

Министър-председателят обясни, че медиите са „закачили” изказванията му. В тази връзка  Борисов допълни: „Всеки знае, че това е най-добрата награда за него, както за Марин орден „Стара планина”. Премиерът каза още, че е порицал полицаите, допуснали единият от задържаните да се самоубие.

„На които е трябвало хора съм изказал и съболезнования, и извинения. Остро съм порицал колегите от МВР, които са допуснали недопустима грешка да се предоверят и да бъдат небдителни, когато са правили оглед. Грубо нарушение на всички правила, още повече когато подобен заподозрян, макар и свидетел към момента, такива детайли казва, че е много близко до ума да считаш, че е един, най-малкото, от участниците”, каза още Борисов.



След като премиерът Бойко Борисов се извини за изказванията си в кулоарите на парламента, той заяви и в пленарната зала, че съжалява за думите си, защото не е бил разбран правилно. Извинението обаче провокира лидера на ДСБ Иван Костов да поиска от Борисов да се извини на цялото общество, а не само на близките на Мирослава. Призивът на Костов не срещна отговор от страна на министър-председателя.