По време на Великденските празници и Гергьовден ваксинационните екипи на УМБАЛ "Св. Анна" ще работят без почивен ден от 30 април до 9 май (включително), съобщиха от лечебното заведение. Работното време ще е от 8.00 до 19.00 часа.

Отварят „Зелени коридори“ с иРНК ваксини по празниците

Между 18.00 и 19.00 часа ще бъде осигурен т.нар. зелен коридор и ще има ваксини както на AstraZeneca, така и на Pfizer/BioNTech и/или Moderna. В останалата част от работното време (извън "зелените коридори") има осигурени ваксини за всички записали се в електронния регистър, според предпочитанията им в регистъра, уточняват от болницата.

26 на брой са имунизационните пунктове за COVID-19, където ще има работещи „зелени коридори“ с избор на ваксина. На територията на София те са четири - Александровска болница, "Пирогов", ВМА и "Света Анна". Количествата от ваксината на Janssen все още са малко и затова засега няма да се насочват към пунктовете. Пунктовете ще работят от 30-и април до 9-и май.

В болница "Пирогов" ще се ваксинира без почивен ден. За да не се получава струпване, се разкриват още един имунизационен пункт и с него зоните, в които ще се поставят първи дози от Oxford/AstraZeneca и иРНК препаратите, стават общо 6.





Предвижда се през всяка зона да преминават по 100 души всеки ден, а времето за изчакване да не бъде повече от 10 минути. Във всяка от шестте имунизационни зони ще се поствят и втори дози ваксина.
БТА