Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
По време на Великденските празници и Гергьовден ваксинационните екипи на УМБАЛ "Св. Анна" ще работят без почивен ден от 30 април до 9 май (включително), съобщиха от лечебното заведение. Работното време ще е от 8.00 до 19.00 часа.

Отварят „Зелени коридори“ с иРНК ваксини по празниците

Между 18.00 и 19.00 часа ще бъде осигурен т.нар. зелен коридор и ще има ваксини както на AstraZeneca, така и на Pfizer/BioNTech и/или Moderna. В останалата част от работното време (извън "зелените коридори") има осигурени ваксини за всички записали се в електронния регистър, според предпочитанията им в регистъра, уточняват от болницата.

26 на брой са имунизационните пунктове за COVID-19, където ще има работещи „зелени коридори“ с избор на ваксина. На територията на София те са четири - Александровска болница, "Пирогов", ВМА и "Света Анна". Количествата от ваксината на Janssen все още са малко и затова засега няма да се насочват към пунктовете. Пунктовете ще работят от 30-и април до 9-и май.

В болница "Пирогов" ще се ваксинира без почивен ден. За да не се получава струпване, се разкриват още един имунизационен пункт и с него зоните, в които ще се поставят първи дози от Oxford/AstraZeneca и иРНК препаратите, стават общо 6.


🟢УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов” ваксинира без почивен ден по празниците. “Зеленият коридор” ще осигурява възможност за всеки,...

Posted by УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" on Wednesday, 28 April 2021


Предвижда се през всяка зона да преминават по 100 души всеки ден, а времето за изчакване да не бъде повече от 10 минути. Във всяка от шестте имунизационни зони ще се поствят и втори дози ваксина.
БТА