Няколко дни след като бе освободен Адриан Златков баща му сподели подробности за случилото се. Пред bTV Златков разказа, че все още се възстановяват след отвличането. След като Адриан се е прибрал вкъщи бил изключително дезеориентиран и стресиран. Първите минути след добрата развръзка са се прегръщали и радвали. Засега обаче семейството не вижда нужда младият мъж да разговаря с психолог.

Валентин Радев: Държавата е силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан

Бащата разказва за сина си, че е: "Добър, нормален млад човек, който е тръгнал по своя път и по своята кариера за развитие". Допълва още, че синът му е изключително силен и уравновесен и никога не е изпадал в критична или стресова ситуация.

Адриан е споделил, че докато е бил отвлечен през цялото време е мислил какво ще се случи и защо точно него са отвлекли.

В деня на отвличането бащата Тони Златков обяснява, че тръгва 15 минути след Адриан от вкъщи и след около 500 метра от дома им вижда колата на сина си оставена и отворена по странен начин.


Живот след отвличане: Адриан Златков още е в шок (ВИДЕО)

"В първия момент изключително много се притесних, тъй като знам че той не би спрял по този начин". Телефонът му е бил оставен в колата. Първият сигнал от похитителите получават на следващия ден след отвличането чрез есемес. Това е и единственият начин чрез който комуникират с тях. До момента на отвличане семейството никога не е получавало заплахи и дори не са ползвали охрана. 

"Всички бяхме изключително стресирани, не сме спали, не сме се хранили, преживявахме най-големият кошмар в нашия живот", разказва бащата за дните, в които текът преговорите за живота на Адриан. "Спазиха изцяло всяко нещо за което обещаха, за което колкото и странно да звучи им благодаря", обасни Златков.

Откриха отвлечения Адриан Златков край Панчарево

Парите са събирани в продължение на 4 дни, благодарение на помощта на техни приятели и партньори. "Хвърлих ги от един мост, както ми беше наредено". Бизнесменът обяснява, че е помолил органите на реда сам да предаде откупа, защото ситуацията е била опасна и рискована.

Той благодари на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането го е поканил в дома си за да се запознае с целия случай, с бизнеса на семейството и с всичко случило се около отвличането. На място в дома на министър-председателя е имало сформиран щаб от висши полицаи.

"Чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери че институциите ще направят всичко, каквото е необходимо", разказва бащата на Адриан за срещата си с Борисов.

Златков вярва, че отвличането ще бъде разкрито.