Австрия ще ни помага за имигрантите
85099

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Австрия ще ни помага за имигрантите

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Австрия ще ни помага за имигрантите
  • Австрия ще ни помага за имигрантите
  • Австрия ще ни помага за имигрантите

Република Австрия ще помага на нашата гранична полиция и армейските части, които ще пазят заедно с нея южната ни граница, за да не допускат нелегални имигранти в Европейския съюз. Това стана ясно след днешното посещение на австрийските министри на вътрешните работи Йоханна Микл-Лайтнер и на отбраната и спорта Ханс-Петер Доскоцил.

Помощта ще се изразява в предоставяне на автомобили, автобуси, линейки и друга специализирана техника, уточни българският военен министър Николай Ненчев.

"Благодаря на колегата за подкрепата и по-голямото внимание, което ще обърнем при охраната на Черноморската граница, тъй като има голяма вероятност част от бежанската вълна да се пренасочи в тази посока", поясни Ненчев.

България ще търси европейско финансиране за оградата по границата

Ако разгледаме ситуацията на Балканите, най-доброто, което може да бъде направено по въпроса е пълно затваряне на този балкански маршрут", каза Ханс-Петер Доскоцил.



"Независимо от това, че в Европа имаше, и продължава да има, гласове, които казват нещо друго, за нас, и за цяла Европа е изключително важно да се охранява добре външната граница, да се води борба срещу незаконния трафик на хора и каналджиите", каза Доскоцил.

Балканският маршрут на мигрантите на практика е затворен

Министър Йоханна Микл-Лайтнер обяви, че предстои да бъде свикана конференция на ниво полицейски началници, на която ще бъдат поканени да присъстват всички от страните, засегнати от този маршрут на нелегалните имигранти и тези от Вишеградската четворка.

"Ние можем да ви подкрепим в няколко основни направления. Едно от тях е осигуряването на сигурността на границите. Ще окажем съдействие и при установяване на фалшиви или истински документи за самоличност на лицата, които преминават през границата", заяви Йоханна Микл-Лайтнер.

Австрийските гости се изказаха с одобрение за работата на българските гранични полицаи.

Новини от Бургас