Австрия ще ни помага за мигрантите
Австрия ще ни помага за мигрантите / БГНЕС
Австрия ще ни помага за имигрантите
85099
Австрия ще ни помага за имигрантите
Австрия ще ни помага за имигрантите
  • Австрия ще ни помага за имигрантите
  • Австрия ще ни помага за имигрантите

Република Австрия ще помага на нашата гранична полиция и армейските части, които ще пазят заедно с нея южната ни граница, за да не допускат нелегални имигранти в Европейския съюз. Това стана ясно след днешното посещение на австрийските министри на вътрешните работи Йоханна Микл-Лайтнер и на отбраната и спорта Ханс-Петер Доскоцил.

Помощта ще се изразява в предоставяне на автомобили, автобуси, линейки и друга специализирана техника, уточни българският военен министър Николай Ненчев.

"Благодаря на колегата за подкрепата и по-голямото внимание, което ще обърнем при охраната на Черноморската граница, тъй като има голяма вероятност част от бежанската вълна да се пренасочи в тази посока", поясни Ненчев.

България ще търси европейско финансиране за оградата по границата

Ако разгледаме ситуацията на Балканите, най-доброто, което може да бъде направено по въпроса е пълно затваряне на този балкански маршрут", каза Ханс-Петер Доскоцил.

"Независимо от това, че в Европа имаше, и продължава да има, гласове, които казват нещо друго, за нас, и за цяла Европа е изключително важно да се охранява добре външната граница, да се води борба срещу незаконния трафик на хора и каналджиите", каза Доскоцил.

Балканският маршрут на мигрантите на практика е затворен

Министър Йоханна Микл-Лайтнер обяви, че предстои да бъде свикана конференция на ниво полицейски началници, на която ще бъдат поканени да присъстват всички от страните, засегнати от този маршрут на нелегалните имигранти и тези от Вишеградската четворка.

Австрия ще ни помага за мигрантите
netinfo

"Ние можем да ви подкрепим в няколко основни направления. Едно от тях е осигуряването на сигурността на границите. Ще окажем съдействие и при установяване на фалшиви или истински документи за самоличност на лицата, които преминават през границата", заяви Йоханна Микл-Лайтнер.

Австрийските гости се изказаха с одобрение за работата на българските гранични полицаи.

Новини от Бургас