/ БТА
Осуетени са множество трансфери, заяви Петър Петров, районен прокурор в Пловдив
Задържаха и обвиниха 7 души от цялата страна за трафик на мигранти. Това съобщи Петър Петров, районен прокурор в Пловдив. 

Арестите са били извършени на 14 юни. 

По думите му задържаните имат съпричастност в различна степен относно трафик на афганистански граждани от границата с Турция до Сърбия.  "Едно от тези лица беше задържано на територията обслужвана от Районна прокуратура Пловдив в момента на превоз на 11 афганистанци", каза Петров. 

Те са заплатили по 3 хил. евро на човек, за да бъде извършен транспорта по маршрута. 

Заловиха 11 мигранти край Велико Търново

През изминалите повече от три дни са били извършени много процесуални действия в цялата страна. "Събрани са голям обем доказателства. Установени бяха множество на брой автомобили, които са били подготвени, за да бъде осъществен трафик на афганистански граждани. Осуетени са множество трансфери", подчерта прокурорът. 

Задържаните за привлечени към наказателна отговорност.  Мярка за неотклонение задържане под стража са получили шестима от задържаните. Жена е пусната под домашен арест с гривна, тъй като е майка на малко дете. 

Димитър Костов, наблюдаващ прокурор в РП-Пловдив заяви, че досъдебното производство е образувано преди около една година. 

Сред задържаните има двама сръбски граждани и българка с афганистански произход. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня