Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"
88490

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"
  • Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"
  • Има инвеститорски интерес за АЕЦ "Белене"

Има интерес от инвеститор за приватизацията на проекта за строителство на АЕЦ "Белене". Това потвърди в кулоарите на парламента министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя обаче отказа да даде повече информация за инвеститора и от коя страна е проявеният интерес.

Борисов в Иран: Важно е парите от санкцията, наложена ни за АЕЦ „Белене", да бъдат спасени

"Когато се тръгне към приватизация, ще видим кой е инвеститорът. Който има интерес, той ще дойде и ще заяви такъв. Нека кажем така - има проявен интерес в тази посока, но предстои да се развие тази тема и какво точно ще се предложи, за какъв интерес става въпрос и т.н", заяви ресорният министър.

Бивш енергиен министър посочи "най-удачния вариант" по казуса с АЕЦ "Белене"

"Националната електрическа компания (НЕК) е отправила искане до Атомстройекспорт, разговаряла съм и с колегите от "Росатом" по този въпрос, че бихме желали да видим това оборудване. Нали не си представяте, че това е оборудване, което е построено и стои в една стая или в едно хале. Искаме и до 18-и ще ни бъде предоставен пълен списък от тяхна страна с произведеното оборудване и вече НЕК с експерти ще отидат на място и ще искаме да видим какво има там. Това, което Арбитражът е признал в своето решение, което е на база на експертизи и документи, е, че единият реактор е изграден изцяло, а другият е на близо 90%", допълни министър Петкова.