/ Дарик - Враца
Преди броени минути Управителният съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Враца разпространи гневен протест. Той е адресиран към премиера Бойко Борисов, министерството на здравеопазването, централата на Българския лекарски съюз и всички медии.

Калин Каменов призова институциите да се ангажират със спасяването на врачанската болница

В него врачанските лекари казват: "За пореден път изразяваме своя гневен протест от името на медицинското съсловие във Враца срещу геноцида, упражняван от министерството на здравеопазването, респективно Правителството насочен срещу жителите на област Враца.

Принудата да се упражнява висококвалифициран медицински труд без заплащане е прецедент, чиито единствен резултат е унищожението на стратегическа за националната сигурност област, каквато е здравното обслужване.

Скандали във врачанската болница между медицински персонал и зам.-министър Жени Начева

Високопоставени от народа си дами и господа - властимащи, давате ли си сметка за размера на бедствието пред което изправяте народа си ??? УС на РК на БЛС Враца настоява за спешно финансиране от страна на държавата на МБАЛ Враца, чиито дългове се дължат на кражби, злоупотреби и лошо управление- безогтоворно съблюдавани или не от самия принципал-държавата.

Кирил Ананиев: Намерен е вариант за подпомагане дейността на болницата във Враца

Ние, лекарите, настояваме Прокуратура, кмет, Областен управител, Председател на ПП ГЕРБ, народни представители да се изправите пред обществеността и да заявите виновниците за банкрута на МБАЛ-Враца. Да оповестите публично вашето участие и начините за излизане от критичното състояние на Болницата.

Врачански медици обвиниха здравния министър в геноцид

Настояваме зам.-министър Начева да се извини на работещите без заплащане медици за думите, че ще докара нови и други кадри от София, Ботевград и т.н. Настояваме за адекватни условия на труд в първокласната ни база,съвременно лекарствоснабдяване и недопускане на нови злоупотреби с власт и пари във Враца".