/ Община Враца
Призив за ангажиране на институциите за спасяване на врачанската болница, отправи кметът на града Калин Каменов. По думите му, държавата не е била добър стопанин на болницата през последните години. И виновни за това има, като със сигурност не е сегашният управленски екип на министерството на здравеопазването.

Скандали във врачанската болница между медицински персонал и зам.-министър Жени Начева

„Никой не обвинява министъра или зам.-министъра, но те са тези, които сега трябва да поемат ангажимент за решаването на проблема", обясни още Каменов. „Иначе спасители много, идеи много, баби много.. Но детето е едно и е изпуснато! То не е разглезено, а е изпуснато.

Кирил Ананиев: Намерен е вариант за подпомагане дейността на болницата във Враца

Държавата не може да избяга от отговорност, затова призовавам – всеки един от нас може да помогне, като някакъв начин ангажира своята институция, за да може министерството на здрваеопазването да узрее за проблема, който има днес във Враца и да се намеси адекватно.

Врачански медици обвиниха здравния министър в геноцид

Убеден съм, че това напрежение, което се наслоява ще отвори очите на министерството. Но се надявам всички ние да не залитаме по евтин популизъм. Аз съм сигурен че държавата ще осъзнае своята отговорност и ще се намеси, така че Враца като административен център да има своята важна, стратегическа регионална болница и да не изпадаме в ситуацията - ние като пациенти да се страхуваме, че утре няма кой да ни приеме в Спешното“ - каза още кметът Каменов.

Поредна болница във Враца заплашена да спре работа завинаги

Коментарите на кмета бяха отправени по време на честването на 140-тата годишнина от обявяването на Враца за административен център. Празникът се проведе в Дома на науката и техниката, които бяха съорганизатори на събитието, заедно с областна администрация.