Във връзка с разпореждане на главния прокурор Иван Гешев за активизиране на работата по досъдебни производства за разпространение на наркотични вещества в района на прокуратурата във Враца, като 13 души са привлечени към наказателна отговорност, съобщиха от обвиненеито.

Прокуратура

Те са обвиняеми в резултат на разследвания по дела и установени нови факти и обстоятелства. По разпореждане на окръжния прокурор на Окръжна прокуратура Враца за извършване на проверки с цел разкриване и разследване на престъпления с предмет наркотични вещества на територията на областта е проведена специализирана операция.

Прокуратура

Образувани са нови 13 досъдебни производства По две от тях под надзора на прокуратурта извършва разследване за разпространение на наркотични вещества.

Прокуратура

Прокуратура

След извършена проверка и последвало претърсване на 8 декември в къща и прилежащи постройки в село Соколаре са били намерени и иззети около 3,220 килограма суха листна маса, около 12 грама бяло кристално вещество, 1 грам бяло прахообразно вещество и нерегистриран газов пистолет.

Прокуратура

При направени полеви наркотестове откритите вещества са реагирали на канабис, метамфетамин и кокаин. На 8 декември в частен дом в село Главаци са намерени 60 стръка растения коноп и около 2 килограма суха листна маса - канабис. Общото количество на откритата и иззета суха листна маса е около 12 килограма.

Прокуратура

Работата по случаите продължава в сътрудничеството с полицията, като предстои да бъде извършен анализ на доказателствата с оглед установяване на съпричастните и привличането им към наказателна отговорност.