Във връзка с разпореждане на главния прокурор Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества, под надзора на прокуратурата се провежда специализирана полицейска операция в цялата страна, съобщиха от обвиеннеито.

Прокуратура

Действията са подготвяни съвместно със структурите на МВР в продължение на повече от месец. Целта на операцията е масирано противодействие на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.

Акция „Бяло“ продължава: Откриха голямо хале за отглеждане на марихуана в Пловдивско

В резултат от действията на прокуратурата и полицията на територията на област Добрич, започнали на 7 декември, има образувани три досъдебни производства и пет бързи производства.

От един от претърсваните адреси са иззети 15 броя пакетчета с амфетамин с тегло 10,82 грама и няколко пакетчета с марихуана. При друго претърсване е намерена и иззета голяма сума пари в евро. Общият размер на паричните средства е 30 180 евро.

Прокуратура

Работата по образуваните разследвания продължава активно и към момента под ръководството и надзора на прокуратурата в Добрич, като действията се извършват в тясно сътрудничество с ОД на МВР в града.

Предстои да бъде извършен анализ на доказателствата с оглед установяване на съпричастните към случаите на конкретни лица и привличането им към наказателна отговорност.

Информацията за постигнатото до момента в рамките на специализираната операция представиха административният ръководител на Окръжна прокуратура–Добрич Радослав Бухчев, прокурор Даниел Илиев - говорител на Районната прокуратура в града, и старши комисар Цветан Пировски - директор на Областната дирекция на МВР.