/ DarikNews.bg
На родителите на всички са съставени актове по Закона за закрила на детето
Непълнолетни лица са установени в питейни заведения в Горна Оряховица след 22:00 часа при специализирана полицейска операция вчера под ръководството на Окръжна прокуратура - В. Търново, Районна прокуратура - Г. Оряховица, РУ- Горна Оряховица и Зоналното жандармерийско управление, съобщиха от полицията.

След спецакция в Ямболско: Задържаха шест души, иззеха контрабандни цигари

В проверените заведения са констатирани нередности по отношение на документацията и са съставени констативни протоколи. В едно от тях са установени две непълнолетни лица след 22:00 часа.

Други 12 непълнолетни са установени в района около заведенията. На родителите на всички са съставени актове по Закона за закрила на детето. В рамките на операцията са разкрити две престъпления - домова кражба и причиняване на лека телесна повреда.

Спецакция се проведе в котленското село Градец

Образувани са четири бързи производства - за притежание на наркотични вещества, шофиране на автомобил след употреба на наркотични вещества и нерегистриран автомобил.

Образувани са и три преписки - две от тях за притежание на акцизни стоки без бандерол и една за унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Повдигнати са обвинения на две лица, задържани с полицейски мерки до 24 часа са други трима.