Емил Копаранов за година и половина от Килифарево до Черноморец /Бургас/
Емил Копаранов за година и половина от Килифарево до Черноморец /Бургас/ / netinfo

Емил Копаранов бе представен вчера като ново попълнение на "Черноморец" /Бургас/. 26-годишният полузащитник извървя за по- малко от две години пътя от терените на Областната група до тези на така наречения ни футболен елит. Той бе привлечен през лятото на 2008 г. в "Етър- 1924" от състава на "Килифарево", където игра след разпадането на "Етър". В края на декември миналата година от стадион "Ивайло" обявиха, че халфът ще изкара подготовката с "Черноморец" /Поморие/ и ако бъде харесан ще премине като преотстъпен в тима от Източната "Б" група. В края на януари Копаранов бе извикан от Краси Балъков в "Черноморец" /Бургас/ и замина на лагер в Анталия. След прибирането си от там той очакваше да изкара пролетта в Поморие, където да играе под ръководството на Петър Хубчев като преотстъпен от Етър- 1924".

Преди десетина дни обаче Копара е бил продаден на клуба от Поморие без от щаба на "виолетовите" да обявят публично новината. Прокуристът на великотърновския клуб Стефан Атанасов заяви, че са преценили че е по- добре да финализират нещата сега отколкото да чакат до лятото и отказа да обяви трансферната сума. По всяка вероятност отстраняването на двамата капитани на "акулите" Траян Дянков и Николай Кръстев е принудило мениджъра на бургазлии Краси Балъков да привлече веднага, а не през лятото, Велин Дамянов и Емил Копаранов от сателитния "Черноморец" /Поморие/. Бронзовият медалист от САЩ-  94 коментира при официалното им представяне, че само от тях двамата зависи какво бъдеще ще имат. Така роденият на 14 юни 1983 г. във В. Търново футболист получи най- големия шанс в живота си до сега да пробие в елита.

"Договорът ми с "Черноморец" /Поморие/ е за три години. Във вторник следобед ми казаха, че от следващия ден трябва да съм в Бургас. Веднага ми дадоха жилище на пет минути от стадиона и тренирах с отбора. Всичко се случи много бързо. За мен да играя в "А" група е сбъдната детска мечта. Естествено е да съм щастлив. Всеки би искал да е част от такъв елитен клуб", разказа Емил Копаранов.

 Той е възпитаник на школата на "Етър". Завършил е СОУ "Г. С. Раковски" и е тренирал последователно при Петко Миланов, Николай Коцев и Ивелин Младенов. Той е в едно поколение със заминалия за САЩ Галин Андреев, играещият в елитния ФК "Сливен" Диян Христов и настоящият асистент- съдия в "А" група- Ивайло Атанасов.